Tempahan Menjahit Manik dan Labuci...Seremban,Negeri Sembilan
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Friday, 12-Feb-2010 01:13 Email | Share | | Bookmark
CLASS SHIMMERING FLORA WITH NORAMANIK - 1ST FEB. 2010

 
 
 
View all 7 photos...
Assalamualaikum semua.........
Diam tx diam..dah dekat sebulan rumah ni bersawangg.....sibuk bebenor.sejak MD baru ni..byk sgt benda yg nak di buat..yg nak di beli...macam2 hal..!!
Ni nx cerita - pada 1hb Feb yg lalu saya telah menghadirkan diri menjadi student yg pertama mempelajari teknik SF only. Byk benda yg saya belajar dr pagi sampai ke petang dengan sifu Nora. Terima kasih Nora atas ilmu yg dicurahkan. Dari pukul 9.00 hingga 6.00 mcm tx cukup masa rasanya. Tx sempat juga saya nx habiskan SF saya.. separuh leher je siap... tapi tx per lah...janji dpt belajar kan..kan..kan..!!! Saya sempat bawak kawan (Norjana) utk join class sulaman manik labuci. Nampak Jana gembira sgt sbb dpt belajar dgn Nora. Steady Jana....!!!
Utk pengetahuan ..SF tu pun tx siap2 lagi sampai skrg sbb nx bagi laluan kepada baju customer.. Biler lerrr...nx siap gamaknyerrr..>!!!
Jom layannnn..gambar2.




Nora tgh ajar SF..


Gambar ramai-ramai..!!


My SF yg separuh jalan...



Ni adik beradik....nama lupa lah yang..sorii...!!!


Quote:
NORA - memang tx sabau-sabau nx siapkan..kasi gegarrrr bandar Seremban...
ELLY -
BSF - Tiap kali tekan gear 4...last2 turun gear 2 balik..canno nak buek..
Nisa - akak belajar dgn Noramanik dik..kat Puchong . Nak kenal...boley sajjaaaa....


Thursday, 31-Dec-2009 07:15 Email | Share | | Bookmark
D'Jewel (NORAMANIK)

 
 
 
View all 5 photos...
Assalamualaikum...

Saya sudah lama menyimpan keratan akhbar gambar artis Sh.Shahora yg menggayakan baju kurung design ala-ala D'Jewel Nora. Tapi saya tx cuba2 utk membuatnya. Bila saya tgk Nora buat pada baju customer dia...hati saya begitu teruja utk mencuba nya. Sebab D'Jewel Nora tu begitu menarik sekali..
Sebenarnya ini ialah baju raya saya yg sekayu dgn anak2 dan suami. Raya tu saya cuma sempat jahit pada cuff tgn baju tu ajer. Ni saya upgrade lagi dgn design D'Jewel Nora dan pada tgn dan badan baju saya jahitkan arcylic stone sebiji2..
Susah juga yer nx buat design ni. Sekejap sengetlah..tx sama besarlah design nya tu...atlas..jadilah jugak walau tx secantik yg Nora buat...(credit to sifu Nora ku)





Quote:
Elly ~ Sori lmbt reply. Sibuk sgt anak2 nx sekolah ni. Sampai tx der masa nx jenguk FP. Anyway...thanks Elly sbb sudi jenguk umah akak ni...!!!
Lieyzaa...thanks jengah sini..akak dah jengah umah awak...also good job.
Sheikh - saya suka jengah umah u...cantik2 combination colour manik...
BSF - Saya dah jengah umah awak..memang cantik jahitan awak and kemas. Tahniah..!!


Thursday, 31-Dec-2009 07:11 Email | Share | | Bookmark
Gambar Pengantin Nurul Khairunnisa

 
Assalamualaikum...

Ingat lagi kisah tudung nikah Nisa..??
Nisa baru e-mail saya gambar nikah nya. Ayu nya pengantin baru kan..!!!
Jom tgk gambar Nisa..seperti yg saya janjikan dulu.




Friday, 25-Dec-2009 11:56 Email | Share | | Bookmark
Kembangan

 
 
 
Assalamualaikum...

Firstly selamat bercuti untuk semua ... Entry hari ni ialah percubaan kali kedua saya untuk sulaman benang dan manik. Nampak mcm byk yg serba tx kena dan masih lagi janggal. Sememangnya sulaman benang ni memerlukan banyak latihan. Saya perlu banyak berlatih supaya lebih kemas lagi sulaman benang saya. Kepada mereka yg mahir dlm sulaman benang , sila beri saya komen dan tunjuk ajar yer....






Quote:
Nora - Perh..... lega betul rasa hati ni bila SIFU sendiri yg bagi komen. Baru faham konsep nya..mcm tu yer Nora...mmm..terima kasih bebanyak...!!! Cayangggg SIFU.. ;-
Dana - Belum sempurna mana pun taman tu...!!!
Buttersweetflavours - waduhh....sedapnya nickname...copy jer ler..no hal..!!!
BTnTB - merangkak-rangkak lagi yang oi....


Thursday, 24-Dec-2009 17:16 Email | Share | | Bookmark
Tudung lagiii...!!!

 
 
 
View all 7 photos...
Assalamualaikum...

Ini adalah tudung kedua yg jiran saya bagi untuk di manikkan. Kali ni tudung warna biru pulak.




Ini pulak tudung nikah adik kepada kawan se-ofis saya Aina. Adik Aina nikah pada 26/12/2009 di Kelantan Darul Naim. So..jauh kit laa berjalan hasil kerja tgn saya kali ni..he he he..




Kali ni tx ada model yg volunteer..semua dah tidooo... sebab tudung ni siap pukul 12.45am


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net