Tempahan Menjahit Manik dan Labuci...Seremban,Negeri Sembilan
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 16-Dec-2009 00:41 Email | Share | | Bookmark
Tudung Nikah Nurul Khairunnisa

 
 
 
View all 5 photos...
Assalamualaikum...

Nurul Khairunnisa....sedap nama tu kan. Nisa yg tx pernah saya jumpa minta saya buatkan tudung untuk hari pernikahan nya. Pada awalnya saya minta Nisa cari tudung sendiri sbb saya tx pasti citarasa Nisa bagaimana. Tapi disebabkan kesuntukan masa , akhirnya Nisa sms saya minta saya carikan tudung nikah untuknya dan jahit manik sekali. Puas juga saya rayau satu Seremban utk cari tudung yg menepati citarasa Nisa. Tudung putih memang susah nx jumpa. Ada jumpa tapi labuh sgt pulak and materialnya tx cantik.Itupun atlast saya jumpa juga tapi awning nyer tx cantik. Nasib baik kwn ofis pandai repair tudung. Saya suruh Sofia (kwn ofis) tukarkan awning tudung tu supaya jadi keras dan terbentuk.Nisa punya tema utk pernikahan ialah putih, silver and light pink.
Jumaat petang ibu Nisa dtg collect tudung tu drpd saya di ofis. Tx dpt juga saya tengok wajah Nisa yg saya kenal hanya melalui dunia fotopages sahaja.Nisa bekerja di Subang and balik ke Rembau utk Majlis Pernikahannya. Terima kasih Nisa and Selamat Pengantin Baru (13/11/2009).
Nanti kalau Nisa e-mail gambar kawin nya saya akan upload yerr...!!!



Sib baik ada kawan yg baik hati sudi jadi model sementara...



Quote:
DanaCute ~ Terima Kasih Daun Keladi...
Cho Zila ~ Tu lah kan..kecanggihan dunia hari ini...yg tak disangka boleh berlaku dan terjadi..!!
Izan ~ Yer la cik Beauty..ni ler tudung yg akak risik ngn awak hari tu...


Tuesday, 15-Dec-2009 12:20 Email | Share | | Bookmark
TUDUNG - TUDUNG

 
 
 
View all 8 photos...
Assalamualaikum..

Sebenarnya tudung ni dah lama saya perap. Baru sekarang dpt jahit manik.
Jom layan sesamer.. (Sila jangan betulkan monitor anda. Camera rosak jadi guna camera H/Phone. Tu yg gambar kurang memuaskan)

Tudung Cik Kembau Saya






Tudung Jiran



Model rela tanpa dipaksa...he he he

Quote:
Elly - Cuba lah buat satu ... nanti dah siap tayang kat akak taww...!!
Mira - Terima Kasih Daun Keladi...


Monday, 30-Nov-2009 14:51 Email | Share | | Bookmark
Percubaan Pertama......

 
 
 
View all 4 photos...
Assalamualaikum....
Ini adalah percubaan pertama saya menggabungkan jahitan manik , labuci dan benang selepas menghadiri Kelas Sulaman Benang Nora pada 7hb.Oct. yg lalu. Itu pun sedikit saja elemen benang yg di selitkan. Belum berani utk buat yg more heavy lagi. Tx per...pelan-pelan kayuh beb...!!!






Code:
MIRA - Boleh laa...buat yg baru nx belajar cam akak nii..
SALLY - Tapi akak tgk Sally punya Sulaman benang lagi mengancam dik....
UMMY - Terima kasih sebab sudi singgah rumah saya..
YAN - Yer lah Yan...bak kata Nora pun , 1 jam sekali try buat..lelama mahir ler...
ELLY - Akak mmg selalu menibuk kt umah ko dikk..
EEDA - Tu lah Eeda..cuba sikit2 dulu kan..nnti banyak2 lak..



Saturday, 28-Nov-2009 12:07 Email | Share | | Bookmark
Tudung .......

 
 
 
View all 5 photos...
Assalamualaikum..
Ini percubaan pertama jahit manik di tudung org lain. Biasa saya jahit manik utk tudung sendiri shj.
Tx berapa pasti ok ke tak. Gambar kurang memuaskan sbb guna camera HP.






ini lah model paksa rela...he he he..


Quote:
ELLY - Nx tiru ... terkejut akak....tiru ler yg ...no hal nyer..
EEDA - Terima kasih atas pujian...
MIRA - Bukan tudung akak..kawan opis punyer...


Tuesday, 24-Nov-2009 00:27 Email | Share | | Bookmark
Baju raya cousin (Ika Alwi)

 
 
 
View all 6 photos...
Assalamualaikum...

Ini adalah koleksi baju raya sepupu saya Ika (Zalikha Alwi). Inipun kes last minit gak ni...so...tak dapek akak nak buat yg over2 yer dik nonnnn... Firstly Ika minta jahit manik di tgn dan leher...tapi tx sempat. Jadi saya cuma jahit di tgn jer with the simple pattern. Sorry ler sayangg...next time hantar ler awal2. Dah tau akak kau ni dah tx ada bibikk....sibuksss dongggg...!!!!








[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net