Tempahan Menjahit Manik dan Labuci...Seremban,Negeri Sembilan
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Thursday, 19-Nov-2009 02:13 Email | Share | | Bookmark
Baju Ray EINA

 
 
 
Assalamualaikum...

Ini baju raya kawan lama satu ofis...Norlina Johan. Eina tiap tahun raya kelik kelate kg husband dia...jadi dia nx nmpk lain drpd yg lain ler....Baju kurung biru ni Eina minta jahitkan di tgn shj. Eina request design lain drpd menggunakan bunga labuci. Jadi saya suggest Eina utk guna Arcylic Stone.
Design saya ikut drpd Noramanik fotopages. Thanks Nora...for the design.
Pemilihan warna is requested frm Eina (Biru & Merah)




Quote:
MIRA - senang jer dik..cuber lah try.. tx yah pakai kertas gam pun..very simple ELLY[/b] - akak dah tgk dah FP Elly yg Elly buat design cam ni..cun u..!!!


Wednesday, 18-Nov-2009 03:48 Email | Share | | Bookmark
Baju Raya Kembar Saya

 
 
 
View all 7 photos...
Assalamualaikum....

Ini adalah antara baju2 raya kembar saya. Lepas selai..selai dia hulur kt saya. Sampai saya ckp dah tx terima dahhh...tx sempat nx jahit...dia boleh cakap..."tx per...jaet jer pelan-pelan..lelama siap ler.." Nasib baik pernah duduk satu perut...kalau tidak..mau saya campak bawah meja jer.. Itu pun sempat jahit yg simple-simple jer... jadi laaaa.....








Tuesday, 17-Nov-2009 00:57 Email | Share | | Bookmark
Baju Raya Cikgu-cikgi

 
 
 
View all 6 photos...
Assalamualaikum....

Ini ialah baju raya kawan-kawan jiran saya Husna (cikgu). Jadi saya namakan tajuk untuk entry kali ni sebagai "Baju raya cikgu-cikgi". Terima kasih cikgu semua di atas kepercayaan yg diberikan walaupun ada kalanya masa terlalu suntuk diberikan. Harap cikgu semua berpuashati.

Kebaya buat manik tabur




Hghlight bunga kt badan dan bunga kt tgn




Friday, 13-Nov-2009 00:18 Email | Share | | Bookmark
BAJU RAYA CIKGU HUSNA (CUNA)

 
 
 
View all 6 photos...
Assalamualaikum..

Cuna adalah jiran saya yg merupakan seorg cikgu. Cuna selalu promote beading project saya kpd kawan-kawan nya...mekaseh daun keladi Cuna... Baju raya cuna yg corak kotak2 tu sama dgn anak dara nya Iman. Saya jahitkan simple design ala-ala crumble...mini crumble kot... Lagi 2 helai tu sebenarnya baju lama yg Cuna suruh saya upgrade saja. Cuna ada sorg lagi baby girl yg baru...tahun depan leh tmph tuk 3
org lak kan...kan...kan.... Cuna siap pesan..."jahit kt tgh sikit Kak...sbb takut anak saya gigit.."
Deisgn pyramid tunggang-terbalik tu sbnrnya pada awal Cuna dah jahit design dia sendiri separuh jln tpi dia kata tx der mood nx sambung sbb masa tu dia dpt penyakit pening-lalat... ..so dia suruh saya teruskan dgn design suka hati saya...

Jom layannnn...








Wednesday, 11-Nov-2009 01:25 Email | Share | | Bookmark
Kelas Sulaman Benang - Sabtu (07/11/09)

 
 
 
View all 11 photos...
Assalamualaikum...

Alhamdulillah...akhirnya berjaya juga saya untuk menghadirkan diri ke Kelas Sulaman Benang yg sememangnya saya nanti-nantikan. Walaupun cuti tahunan dah habis..saya bulatkan tekad dan kuatkan semangat utk menghadirkan diri. Last confirmation by phone call saya buat dengan Nora pada pukul 3.30pm Jumaat. Sori Nora..for the late confirmation..but you are so humble dear

Jam 4.00pagi...mata saya dah terbeliak...sambil berfikir sampai ke tidak aku kat Puchong ni.maklumlah..saya ni jarang bergerak ke area sana, nak-nak drive sorang diri. Selapas menyiapkan sarapan pagi dan makan tengahari untuk anak2...jam 7.00 pagi saya bergerak dr Seremban. Dengan hati yg berbunga2 tx sabar rasanya nx sampai ke sana. Mcm2 org saya tanya untuk rujuk jalan (budak jaga tol Kajang, tol LDP, makcik jual nasi lemak, org tepi jalan, pakcik yg baru nx start motor kt Masjid ) akhirnya berbekalkan peta di tgn..saya org pertama sampai walaupun sesat sikit dan tawaf 2x kt taman Putra Perdana tu.. Kelas bermula pukul 9.00am..saya sampai pukul 8.15am...banggerrr..banggerr....sempat lah berbual2 dengan Nora sblm kelas bermula sambil membelek2 design baju Nora yg sememangnya super vouge and marveles...

Kepada Nora dan Lily - Thanks a lot atas ilmu yg di ajarkan..walaupun akak nyer gear pagi tu gear 2/3 jerr...akhirnya dpt jugak akak menyiapkan ke 15 pattern yg di ajar sambil mengulang pada sblh ptgnya.
Kepada Mira - (kakak kepada hero drama bionic) nice meeting you dik...selama ni kita berbual di alam siber jer kan..kan..kan...comeyyy dierr...
Kepada kak Erra - kelakar lah kak..bila di ingatkan kita sama2 gelak pasal patern yg mcm jagung tu...
Kepada Sally - eden ingtkan eden yg paling jauh..rupernyer ekau lagi jauh dikk...Kuantan dtg eh..bravo..bravo... rajin hubby Sally hantar Sally attend class dgn 2 org heronya (jaga baby dlm perut tu baik2..semoga selamat bersalin yer )
Kepada Aishah - walaupun senyap jer sblh akak..tapi bila akak tanya mana yg tx faham.rajin ko ajar akak mekaseh daun keladi.
Kepada kak Asiah dan kak Sheema - semoga cikgi berdua ni sukses selalu

Jom lah tengok gambar2 yg meriah ni...belas ikhsan dr fotopages Sifu Nora ku yg baik hati. Semoga berbahagia selalu untuk Nora sekeluarga di dunia dan juga di akhirat.
(http://noramanik.fotopages.com)















Quote:
Mira darling - akak ni klu baru 1st time jumpa org memang pemalu dikk... tapi klu dah selalu...tx ingt dunia klu bercerita.. Kat opis diorg gelarkan akak "Penglipur Lara" ...adaaaaa jer benda yg akak nx guraukan..and jgn tx tau..eden ni penyanyi kek sini haaa..penyanyi veteran laaa...
Kak Erra sayang - ha ah ler kak...sejak balik belum torai2 lagik bunga jagung tuuu...berpinau bijik mata saya..
Sally sweetie - teringat2 akan dirimu nan jauh di matooo...!!!...I lap u lah...

Quote:
Nora - alahai Nora...timer kasih lah bebanyak sbb letak nama akak kt Support Beaders Nora tu... terharu gak ni...sbb rasa cam tx berkelayakan jerr... Anyway...thanks again cikgu...


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net