Tempahan Menjahit Manik dan Labuci...Seremban,Negeri Sembilan
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 10-Nov-2009 01:12 Email | Share | | Bookmark
Baju Raya Puan Ramlah

Leher
leher - close-up sikit
kedua belah tgn - bersulam
View all 8 photos...
Entry hari ini ialah baju raya Pn Ramlah. Baju ni ialah batik lukis yg sangat cantik . Bersulam kerawang di kedua-dua belah tgn , bawah baju dan belakang baju. Pn Ramlah minta di highlight kan sulam kerawang dan juga jahit kan manik di bahagian leher. Agak sukar juga utk highlightkan sulam kerawang ni yer sebab kain menjadi sedikit keras dan memerlukan kekuatan jari utk menekan sulam tersebut. Sebanyak 4 btg jarum saya telah terkorban untuk proses ini..

Untuk bahagian leher, pada awalnya saya bercadang untuk buat manik tabur. Tapi bila saya fikirkan baju sebelum ini saya dah buat manik tabur utk Pn Ramlah, saya cuba cari kelainan agar koleksi Pn Ramlah tx derlah sama jer yg ada dalam almari kan...


Setelah puas berfikir...saya cuba aplikasikan design crumble cik pepari utk baju ni..tapi jadi ker...? Ada ler rupa crumble sikit kot...tapi of-course tok leh lah lawan tuan punya design asal..credit to Cik Pepari kita..thanks a lot..!!
Terpanjang lak citer nyer kan...!!! Jom kita layannnn...!!!











Quote:
MIRA - Berpinar gak la bijik mata akak ni nak menghabiskan si crumble-mumble tuu...saborrrr bebanyakkk sambil berzikir...
AYU - Tang upah tu berbaloi ngn keje nyer yang..


Sunday, 8-Nov-2009 11:17 Email | Share | | Bookmark
Baju Raya Norsham

 
 
 
View all 4 photos...
Ni baju kawan ofis saya (Norsham Hj Khalili). Dia beli baju ni dah siap dan just suruh saya make-over kt hujung tgn baju jer..Sebenarnya tgn baju ni terbelah. Special request..."Syam minat bunga kecik-kecik.. ".Customer punya hal..layan jerr..!!!






Quote:
MIRA - dah boleh start mula buat lah sayang oiii... smentara badan tu lom nmpk comey lagikkan... angin "M" tu tolak ketepi dulu..!!!


Friday, 6-Nov-2009 02:32 Email | Share | | Bookmark
Baju Nikah anak buah

 
 
 
View all 5 photos...
Ni baju nikah anak buah suami (Nurul Syakila Bte Mohd Nor). Jenuh nx menyiapkan nya . Maklumler...kita bukannya pro... Apa-apa pun...sendiri rasa puashati bila tgk Syakila pakai baju ni di hari pernikahannya...
Yg syoknyer.....bulan lepas adik dia bertunang (Nurul Hidayah Bte Mohd Nor) pulak yg sarung baju ni... Jimatttt kosssss...!!!







Quote:
Mira - memang diorg ni samerr jerr adik-beradik size badan...comeyyyy...cam makcik dierr..hehehe...


Thursday, 5-Nov-2009 03:45 Email | Share | | Bookmark
Baju Kembar Lagi

 
 
Ni baju kembar saya lagi..jaet cuma kt hujung tgn jer....




Quote:
MIRA - koooo lah satu-satu nya yg sudi dan rajin jengah umah akak ni....I lap uuuu....


Wednesday, 28-Oct-2009 07:21 Email | Share | | Bookmark
Al-Kisah

CLose-up sikit yer
DUa belah tgn nyer
okkey ker ni...
View all 4 photos...
Baju ni ialah Baju Kak Aya yg kerja kt Bank Negar tapi tinggal di Seremban. Pada mulanya saya buat design "V Shape". Tapi selepas siap saya tx pauas hati sbb nmpk berkedut2 (refer gambar). Mungkin kain batik sutera yg lembik agaknya. Langsung saya bukak dan buat design manik tabur lepas skdeng FP K.Mustika (mekaseh Muzz...sbb bagi idea ni...)





Quote:
Mira - sib baik idea mari dr FP K.Mustika Muzz..

Quote:
Sheik - terima kasih daun pandan.....(wangi drpd daun keladi)


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net